top of page

Tips en adviezen

Op deze pagina vindt u een aantal handige tips en uitleg over o.a. het verschijnsel van kalkuitbloei op uw nieuwe bestrating.

Kalkuitbloei/witte vlekken

Kalkuitbloei is een fenomeen dat voorkomt op cementgebonden materialen. Onder bepaalde klimatologische omstandigheden treedt witte uitslag op. Cement vormt namelijk een chemische reactie met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd die zich op de oppervlakte afzet. Dit heeft overigens geen negatieve gevolgen voor de kwaliteit van de stenen of tegels. Na verloop van tijd verdwijnt de witte uitslag bovendien weer. Ondanks alle kwaliteitscontroles kan dit fenomeen niet voorkomen worden. Kalkuitbloei kan verwijderd worden met koolzuurhoudend water en schoonmaakazijn. Zorg voor een goede doorluchting van de tegels indien u bv. bloembakken plaatst om aftekeningen te vermijden. 

Het proces is ook te versnellen met WS kalkuitbloei verwijderaar.

Groene aanslag

Allereerst de opmerking dat alles wat buiten staat groen wordt, ongeacht het materiaal. 

Een terras dat altijd nat en vochtig is zal last hebben van veel groenaanslag. Terrastegels hebben verschillende typen toplagen en daar zit een gradatie van onderhoudsgemak in (en dus ook vaak in de aanschafprijs). Bestrating wordt nu eenmaal groen, maar de ene tegel is makkelijker schoon te maken dan de andere tegel.

Deze vervuiling is te verwijderen met WS groene aanslag verwijderaar.

Schoonmaken

Bij normale vervuiling raden wij aan te reinigen met schoon en heet water. Synthetische reinigingsmiddelen kunnen uw bestrating schade toe brengen en raden wij derhalve af. Ook het gebruik van groene zeep raden wij in principe af. De basis van deze zeep bestaat uit olie en vet en dit kan juist vervelende vlekken achterlaten in uw betonnen bestrating.

Gaat de vervuiling met heet water niet voldoende weg dan kunt u een geschikt schoonmaakproduct gebruiken. We hebben diverse producten in ons assortiment.

Bijvoorbeeld WS Advance Seal & Protect.

bottom of page